Over UNBROKEN

UNRBOKEN - about UNBROKEN

ONGEBROKEN: Herstel en Hoop voor Oekraïners getroffen door de oorlog

ONGEBROKEN – Dat waren Oekraïners op 24 februari 2022. Ongebroken zijn zij ook vandaag. Door de niet ontziende oorlog die Rusland in Oekraïne voert zijn velen van hen zijn alles kwijt. Thuis. Familie. Kindertijd. En toch… bleven zij ONGEBROKEN.

ONGEBROKEN – UNBROKEN is ook de naam van het National Rehabilitation Center gevestigd in Lviv in het westen van Oekraïne. Lviv is veranderd in een groot humanitair centrum waar mensen die de oorlog ontvluchten hun toevlucht zoeken. Sinds de Russische inval in Oekraïne heeft de First Medical Union of Lviv medische hulp verleend aan meer dan vijfduizend Oekraïners die door de vijandelijkheden zijn getroffen. Elke week worden gewonde patiënten vanuit eerstelijnsziekenhuizen met evacuatietreinen en ambulances naar Lviv gebracht. De behandeling van de door oorlog getroffen Oekraïners vindt plaats door specialisten van het UNBROKEN National Rehabilitation Center. Dit is een unieke plek waar volwassenen en kinderen die getroffen zijn door de oorlog goede en passende medische zorg kunnen krijgen. Dan gaat het om reconstructieve chirurgie, orthopedie en robotprothesen. UNBROKEN vervaardigd en monteert protheses. Daarnaast biedt UNBROKEN fysieke, psychologische en psychosociale rehabilitatie aan gewonde militairen en burgers. Het project wordt uitgevoerd door de First Medical Union of Lviv en de gemeenteraad van Lviv met de steun van het ministerie van Volksgezondheid van Oekraïne. Het doel van UNBROKEN is om Oekraïners te helpen ongebroken te blijven en te zorgen dat zij hier, in hun eigen land, in de buurt van hun families, alle nodige hulp kunnen krijgen.

Steun UNBROKEN KIDS en geef kinderen in Oekraïne de kracht op de draad van hun leven weer op te pakken!

Door uw bijdrage, geeft u niet alleen deze kinderen de kans op een betere toekomst, maar laat u ook zien dat de wereld om hen geeft. Uw steunt inspireert anderen om mee te doen en een verschil te maken. Laten we samen een krachtig signaal van solidariteit sturen naar deze dappere kinderen en laten zien dat zij er niet alleen voor staan.