UNBROKEN KIDS

UNBROKEN KIDS: Herstel en Hoop voor Kinderen van Oorlogstrauma's

Het herstel van kinderen van oorlogstrauma’s, waaronder amputaties, granaatscherfwonden, verwonding door explosies van mijnen, brandwonden, verlies van ledematen en psychische trauma’s is lang en moeilijk. UNBROKEN KIDS is het revalidatiecentrum voor deze kinderen, dat is ondergebracht in het St. Nicholas Hospital in Lviv. Het is een unieke medische instelling van de First Medical Association of Lviv, waar kinderen van geboorte tot dat zij volwassen zin passende medische en metale zorg krijgen. Het afgelopen jaar werden meer dan 60.000 kinderen uit heel Oekraïne door het St. Nicholas Hospital geholpen. Nu is in dit ziekenhuis ook UNBROKEN KIDS gehuisvest.

“We openen nu een intramurale revalidatie-eenheid in het St. Nicholas Hospital”, aldus Igor Koshivka, adjunct-directeur revalidatie. “De moeilijkheid bij het redden en rehabiliteren van kinderen met oorlogstrauma’s is dat ze altijd meerdere verwondingen hebben. Bijvoorbeeld een gebroken arm, een kogelwond of granaatscherfwond, een brandwond. Rehabilitatie van dergelijke kinderen is een moeilijk proces en ook voor de kinderen erg zwaar.”

Actie: inzameling van geld voor medische apparatuur

UNBROKEN KIDS zorgt voor kinderen uit steden en gebieden die ernstig getroffen zijn door de oorlog, zoals Brovary, Vinnytsia, Chaplyn, Dnipro, Bakhmut en Kramatorsk. Door het tekort aan noodzakelijke medische apparatuur is UNBROKEN KIDS nu vaak gedwongen om in het buitenland plaats te zoeken voor de behandeling van deze ernstig gewonde en getraumatiseerde kinderen. UNBROKEN KIDS wil dat kinderen kunnen revalideren in Oekraïne, dicht bij hun vertrouwde familie. Daarom is de UNBROKEN FOUNDATION samen met het fondsenwervingsplatform dobro.ua een inzamelingsactie gestart om ’s werelds beste apparatuur voor de behandeling en revalidatie van Oekraïense kinderen te kopen. “De moderne apparatuur helpt ons om de kinderen terug te brengen naar hun normale leven en te werken aan hun lichamelijke en mentale herstel”, zegt Serhiy Khuda, fysiotherapeut bij het UNBROKEN.

Voor deze apparatuur is € 884.000,= (35.360.000,= UAH) nodig. Don’t Give Up Ukraine! steunt deze actie van harte. Ons doel is om er mede voor te zorgen dat UNBROKEN KIDS alle benodigde hulp op één plek kan bieden. Thuis, in Oekraïne, in Lviv. We nodigen u van harte uit om UNBROKEN KIDS te helpen de apparatuur voor de kinderrevalidatie aan te schaffen. U kunt een donatie doen op de website van dobro.ua.

U kunt uw ook rechtstreeks doneren via onderstaande bankrekening:

  • Begunstigde: CO International Charitable Fund Ukrainian Philanthropic Marketplace
  • Bankrekening: UA583057490000002600630669802
  • Bank: JSC BANK CREDIT DNEPR, 32, ZHYLYANSKA STR., KIEV, 01033, OEKRAÏNE
  • BIC/SWIFT-Code: CRDEUA2N
  • Adres: 2 MECHNIKOVA STR., KIEV, 01023, OEKRAÏNE
  • Omschrijving: Charitable donation to the project ‘The best rehabilitation for Unbroken children’

Steun UNBROKEN KIDS en geef kinderen in Oekraïne de kracht op de draad van hun leven weer op te pakken!

Door uw bijdrage, geeft u niet alleen deze kinderen de kans op een betere toekomst, maar laat u ook zien dat de wereld om hen geeft. Uw steunt inspireert anderen om mee te doen en een verschil te maken. Laten we samen een krachtig signaal van solidariteit sturen naar deze dappere kinderen en laten zien dat zij er niet alleen voor staan.